Snö

Underbart att vakna upp och upptäcka att det snöar ute!

Men idag, mina vänner, så har vi mycket viktigare saker att tänka på. Men om det inte går vägen, så tänker jag inte berätta om det innan. Endast Rikard vet hur pirrig jag är, och idag skulle jag sova ut och vara utvilad, men kunde helt enkelt inte ligga kvar länge än halv elva.

Förövrigt, igår på jobbet så hade dom ställt fram en stor back med böcker som man fick ta ifrån, och jag hittade Bridget Jones dagbok, som jag redan efter ett kapitel nu kan utse till årets roligaste bok.
Nu ska jag koka té och krypa ihop i soffan och läsa ett tag.

http://www.vattumannen.se/images/prod/51681_xl.jpg


Framtid

Så var framtidens öde förseglat för min del. Eller ja, iallafall för närmaste halvåret.
Sista anmälningsdagen för vårens kurser är idag, och jämfört med inför höstens sökning på 4 val, hittade jag endast en kurs att söka inför våren. Och om jag inte kommer in där, så kommer jag in på fortsättnignskursen för Turismgeografi, så jag kan känna mig lugn!

Ikväll är det jobb på hotellet som gäller, slutar senast 01 inatt. Money money! (som iofs kommer gå direkt till cykelboten plus vaccinaionen meeen..)

Lång dag

Upp 07.30, cykla till skolan (i motvind), projekthandledning, projektplugg, hem (i motvind!!), diska, plugga, lunch, powernap, six feet under, ringa tandläkaren, duscha, tvätta, laga mat, äta mat, plugga....

Ibland (oftast nu förtiden) så önskar jag att dagarna var sjukt mycket längre. 5 timmar extra ungefär hade ju varit perfekt! Eller borde man börja gå efter sin egen dygnsrytm typ?

Pluggvecka

Denna veckan har vi sjukt mycket plugg att göra.
Imorgon ska ett "miniprojekt", där poängen kan hjälpa oss på tentan senare, redovisas, diskuteras och lämnas in.
Vi har som uppgift att kritiskt granska resebolags synvinklar för olika städer i Thailand, främst med inriktning på genusfrågor och t ex sexturismen som vi alla vet är otroligt utbredd där.

Men våran lilla grupp har valt att fokusera på före-, och eftertiden vid tsunamin i Khao Lak. Är väldigt nöjd med den idén if I may say so.
Nu gäller det bara att skriva den där rapporten, samtidigt som vi har vårat gigantiska projekt om storstäder och New York vid sidan av.
Men det är sjukt intressant, och gissa om man vill ut och resa efter varje lektion man har!
Även om ekonomin är knapp och det är mitt enda hinder här i världen, så kan jag inte låta bli att börja klura på nya idéer och destinationer som jag vill erövra.

Igår hade vi en föreläsare från Fritidsresors Temaresor, som pratade om hennes arbete som reseledare runt om i världen, blev så avundsjuk, men också inspirerad!
Dock hade hon bott i både frankrike och spanien, och hon berättade att det oftast var en förutsättning för att kunna jobba nånstans. Segt.

Nu ska jag hoppa upp på min gröna fina cykel som tar mig precis dit jag vill. Helt gratis!

Regn

Det blååååser!
Vad är detta? Sedan precis på natten över till Oktober så har det varit äckligt höstväder, och det verkar inte vilja lägga av any time soon.
Inatt vaknade jag och Rikard flera gånger av spöregnet, och inatt när jag kom hem så tinade jag inte upp förrän långt efter att jag kommit in, och då hade jag ändå både jeans och vindjacka på mig under min utomhusvistelse.
Jag lovade mig själv att inte gå ut igen förrän jag varit nere i förrådet och hämtat upp alla mina vantar, mössor och halsdukar. Långkallingarna är redan på faktiskt, sjukt underskattat.

Jag gillar inte tiden vi har framför oss nu. Varje månad fram till sen mars kommer vara ett enda långt lidande.
Och för att förhindra en höstdepression så borde jag åka till Ikea snart och inhandla lite lampor och ljus till vårt hus. Mörker är lika med nedgång.

http://vulnerablee.blogg.se/images/2008/regn_13022934.jpg


American Brunch

Igår bjöd Rikard föräldrar iväg oss till Hotell Liseberg (som tydligen är ett 4stjärnigt hotell!) för att ta del av deras American Brunch.
Vi hade bokat det runda, största bordet i mitten, precis under den gigantisk kristallkronan,
och buffén var heeelt otroligt amerikansk :D

Kycklingvingar,
cheeseburgare,
bagels med jordnötssmör och sylt,
scrambled eggs,
bacon, klyftpotatis
pannkakor med lönnsirap,

cheesecake,
blåbärsmuffins,
marsmallows,
brownies och pecanpie.......

Mmm, helt sjukt gott!
Dock lyckades vi ställa till en ganska så skaplig scen när Rikards lillebror lyckades spilla en hel kopp med brännande kaffe över hela min vänstra kroppshalva.
Det sved och brände (!!), men som tur var lyckades jag hålla både skrik och tårar borta.
Hela personalstyrkan var framme på 2 sekunder och torkade av och erbjöd mig en helt underbar kylande salva som jag måste skaffa mig!

Senare på kvällen tog jag och mina partners in crime mod till oss och begav oss ut på Göteborgs gator, trots orkan och hällregn. Vi hittade ett helt nyöppnat ställe som låg mitt i stan, men helt tomt på folk eftersom dom inte hunnit marknadsföra det ännu sa dom. Ganska dålig start kan man tycka, eftersom det är helt perfekt tillfälle om dom hade slått på stort med erbjudanden och reklam, så hade dom haft fullt upp igår.
Personalen passade upp på oss som galningar, med filtar och pratstunder och allt. Pmhft, den där arbetsglädjen finns inte länge till vill jag lova. :)
Meeen, lurig som jag är så kommer jag inte avslöja var detta stället finns, eftersom vi vill roa oss kungligt några helger framöver innan alla andra hittar dit.
Moahahaha

Oh my god

Oh my god vad det är tidigt!
Klockan ringde 06.45, och sedan snoozade vi till 07.05. Rikard gick precis hemifrån, min buss går om 45 min..
Kanske hinner se ett avsnitt av Six feet under först?
Jaja, det är sjukt tidigt iallafall, jag kan för mitt liv inte minnas när jag gick upp vid den här tiden senast.
Idag har vi dessutom den längsta skoldagen hittills, slutar 15, och klockan 19 ska jag vara nere vi Handelspuben igen, vi ska nämligen på vår första sittning, med studentföreningen Tre Ess. Det blir sång och dans, och mat och dryck, härligt!

Weeell, nu märkte jag att jag inte tålde äpplet som jag la i muslin.. får ta o göra nåt åt det. suck.
Ha en bra dag!

RSS 2.0