Kineslektion nr.1

Tillåt mig att förklara skillnaden mellan kineser som befinner sig på stranden, och när resten av jordens befolkning gör det. Det skiljer nämligen ganska mycket, och det är lätt att veta när du funnit en kines på badplatserna.

 

För det första är det väldig viktigt att poängtera att kineserna verkar hata solen. Så fort solen skiner och de är tvungna att gå någonstans så finns alltid paraplyet med för att skydda dem. Det är inte det att de vill skydda sig mot strålningen, nej nej, utan de ses snarare som fult att få en bränna. Eller snarare som mycket fint att vara blek.

Den galna kinesen vid namn Barbie som jag tidigare berättat om förklarade för mig att kineser oftast inte blir bruna, utan snarare typ röda med en massa  ”svarta fläckar” på kroppen.

Om detta stämmer eller inte har jag ingen aning om, men jag gissar att de svarta fläckarna hon pratar om kan vara fräknar..

(Genom att de är så besatta att hålla sig bleka går det för övrigt inte att hitta normal solkräm, bodylotion eller rengöringsprodukter som inte också  har  ”whitening”-funktioner..)

 

För det andra så blir detta folkslag som småbarn så fort de kommer inom strandens marker. Bokstavligt talat.

Kvinnornas badkläder ser oftast ut som de små rosa grejerna man hade som liten, som hade en liten kjol i mitten ni vet. Ofta med små rosa blommor eller ankor på. Männen har ännu inte upptäckt badbyxan, utan det är kalsonger eller sleedos som gäller här. Mindre charmigt.

Som tillbehör finns alltid en badring som dom kan leka med. Alla äger dessa badringar, som de klämmer sig emellan och flyter runt på.

Deras favorithobby är även att bygga sandslott och gräva ner varandra i sanden. Jag läste lite snabbt någonstans att jag skulle se folk som var nedgrävda här på ön, men överallt, och i alla åldrar hade jag INTE räknat med.

De tror (eller det kanske stämmer vad vet jag?) att sanden är bra för huden, och när de inte är nedgrävda eller bygger sandslott med tillhörande bäckar och valgravar, så masserar och skrubbar de in varandra rikligt med blöt sand.

 

Nu vet ni ungefar vad jag ser varje dag pa stranden..

 

 


Dag 1 och 2 bestod av regn, regn och regn

 


DaDongHai. Har latar vi oss om dagarna

 


Moi


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Vilken lyx!

2009-07-18 @ 03:08:24
URL: http://twosidecamera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0